Aantal M2 en snijverlies vloeren berekenen

Ben jij zover dat je wilt gaan berekenen hoeveel m2's je nodig hebt om de ruimte t vullen met de vloer van je dromen? Dan is het noodzakelijk om hierbij rekening te houden met enkele elementen. Zo is het berekenen van de benodigde vierkante meters vloer afhankelijk van hoe en waar jij de vloer precies wilt laten leggen. Ga jij de vloer in meerdere ruimte leggen? Dan is het wenselijk om het benodigd aantal vierkante meters te berekenen per ruimte. Heb jij een woonkamer van 9m bij 4m en een gang van 1,5m bij 4m? Dan reken je de oppervlakte per ruimte uit en tel je deze bij elkaar op. In dit geval heb je een woonkamer van 36m2 en een gang van 6m2, bij elkaar dus 42m2. Je bent er dan echter nog niet. Afhankelijk van het soort vloer dien je hier nog het percentage snijverlies bij op te rekenen (zie onderstaand overzicht per soort vloer).

Snijverlies laminaat

Bij laminaat is het van belang om bij het berekenen van eventueel snijverlies rekening te houden met het patroon dat je wenst te leggen. Wij hebben dit verdeeld in de volgende patronen met een daarbij behorend percentage snijverlies.

Recht laminaat – 7 tot 10% snijverlies
Visgraat Laminaat – 15 tot 18% snijverlies

Snijverlies Click PVC

De verdeling van de percentages snijverlies bij het Click PVC werkt net iets anders dan bijvoorbeeld bij het laminaat. Bij het Click PVC hebben wij ervoor gekozen het percentage snijverlies te verdelen in het soort Click PVC vloer.

Recht Click PVC – 7 tot 10% snijverlies
Visgraat Click PVC – 15 tot 18% snijverlies
Tegel Click PVC – 10% snijverlies

Snijverlies Plak PVC

Wil jij mogelijk een plak PVC vloer aanschaffen voor jouw woning of kantoor? Dan is het ook hierbij noodzakelijk om rekening te houden met snijverlies. Hoeveel precies? Dat lees je hieronder per soort plak PVC vloer.

Recht plak PVC – 7 tot 10% snijverlies
Visgraat PVC en Walvisgraat PVC – 10% snijverlies
Tegel PVC – 10% snijverlies

Snijverlies Eiken Parket

Wil jij mogelijk een Eiken Parket vloer aanschaffen voor jouw woning of kantoor? Dan is het ook hierbij noodzakelijk om rekening te houden met snijverlies. Hoeveel precies? Dat lees je hieronder per soort Eiken Parket.

Duoplank vloer – 10% snijverlies
Houten visgraat vloer – 18 tot 20%